top of page

Over de behandeling

ashley-batz-1298.jpg

De behandeling

Allereerst vindt er een intake gesprek plaats, waarin de benodigde informatie uitgewisseld wordt. 

 

Terwijl je comfortabel ligt op een behandeltafel maak ik een zacht en luisterend contact met je lichaam en geest en volg daarbij de waarneembare beweging van het cranio-sacraal ritme. Deze ritmische beweging kan zich overal op het lichaam manifesteren en vraagt om alerte aandacht: het is een uitnodiging van het lichaam om in communicatie te gaan en open te staan voor helende processen. 

Het menselijk lichaam is intelligent, het reageert op deze aandacht en maakt contact door de beweging van de fascia (bindweefsel) aan mijn handen te laten voelen, door mij te laten (h)erkennen en volgen.

 

Je lichaam ervaart hierdoor zijn hulpvraag als beantwoord en kan zo ontladen; spanningen lossen op zachte wijze op en de lichaamsenergie wordt opgeladen. Dit voelt meestal aan als diepe ontspanning, een soort slaaptoestand of trance waarin de herstelprocessen plaatsvinden.

Cranio Sacraal Therapie is een effectieve, transformerende therapie; de behandeling voelt aan als een diepe ontspanning. 

 

Ik werk vanuit meditatie en vanuit deze concentratie en stilte luister ik naar wat je lichaam aangeeft, nodig heeft, om te helen.

Een behandeling kan bestaan uit verschillende Cranio Sacrale-behandelmethoden: 

  1. Uit stilte en aandacht, van waaruit geleide beweging en introductie van stilpunten (stillpoints) de spanningen oplossen

  2. Somato Emotional Release

  3. Therapeutisch Beeld en dialoog

  4. Coaching en counseling bij essentiële vragen 

  5. Of een mogelijke combinatie, al naar gelang de vraag die gesteld wordt

 

En na de behandeling is er natuurlijk de gelegenheid om even bij te komen.

Wanneer de situatie het niet toelaat om naar de praktijkruimte te komen, is het uiteraard mogelijk de behandeling aan huis te laten plaatsvinden. 
Het tarief hiervoor vindt u op de pagina 'Tarieven en vergoeding'

Coaching en counseling

Logischerwijs ontstaan vanuit de integrale Cranio Sacraal therapiesessies spontaan essentiële helingsvragen. 
Vragen die vanuit het levenspad van de cliënt of het genezingsproces gesteld worden en die natuurlijk een individuele, specifieke achtergrond hebben.

Deze vragen kunnen vanuit het perspectief van verleden, heden en toekomst; privé, de loopbaan, ziekte, trauma of een andere problematiek gesteld worden.

Geest en lichaam zijn één en het lichaam kan worden beschouwd als boodschapper van de geest. Een boodschap, bijvoorbeeld in de vorm van ziekte of spanning, moet aan de cliënt duidelijk maken dat er een verandering van levensinstelling gevraagd wordt. We geven samen dit bewustzijn vorm en integreren dit in het dagelijks leven.

Mijn professionele basis hierbij is mijn opleiding Cranio Sacraal Therapeut (PCSA) alsook een gedegen opleiding bij STAB (Fontys/Universiteit Utrecht) als Arbeids-reïntegratiedeskundige; een aanzienlijke dosis levenservaring en mijn spirituele ervaring als Reikimaster (Usui System of Natural Healing) sinds 1994.

bottom of page